Sanan- ja mielipiteen vapaus

Ilmapiiri on maassamme muuttunut aivan kummalliseksi viime aikoina kiihtyvää tahtia. Kukaan ei voi enää sanoa omia mielipiteitään, kun jo poliisi ja syyttäjä uhkaa nurkan takana, varsinkin jos mielipide on yhtään kristillinen. Eniten viha näyttää kohdistuvan kristillisiä mielipiteitä vastaan. Kyllä mielestäni puolueiden pitäisi ajaa suomalaisten parasta ja edistää hyvinvointia, eikä niiden pitäisi keskittyä pelkästään ilmastonmuutokseen, maahanmuuttoon, kannustamaan kannabiksen käyttöön tai edistämään sateenkaari-ideologiaa. Mihin jää aivan perusasioiden hoitaminen? Toki osa edellä mainituistakin asioista liittyy hyvinvointiin, mutta jos ne ovat pääasiat, niin monet muut ihmisten perustarpeet jäävät syrjään ja kuitenkin niitä kaikkia pitäisi eduskuntamme edistää parempaan suuntaan.

Otan yhden esimerkin elämästäni liittyen tähän keskusteluilmapiiriin. Minulla on yhdeksän lasta ja se on vakaumukseni mukaista elämää. Joskus saan kuulla mielipiteitä joltakin, että Raamatussa mainitaan kyllä lisääntymään ja täyttämään maa, mutta ei sinun tarvitse sitä yksin tehdä. Pitäisikö minun vetää heti poliisi- ja syyttäjäkortti esiin kunnianloukkauksesta, kun kommentti tuli niin suoraan arvojani vastaan? Ei. Minä elän omaa elämääni, jonka olen tietoisesti sallinut menevän niin, enkä minä siitä loukkaannu. Mietin vaan, että miksi nykyisin sateenkaari-ideologiaa kantavat ihmiset loukkaantuvat heidän kritisoinnistaan niin herkästi, vaikka he ovat asiastaan ylpeitä? Onko heillä kuitenkin asiasta jotenkin huono omatunto? Miksi ilmastonmuutokseen liittyviä asioita ei saisi kritisoida? Miksi maahanmuuttoon liittyviä asioita ei saisi kritisoida? Miksi emme sallisi jokaiselle ihmiselle omat mielipiteensä ja jos hän nyt on oikeasti sitä mieltä, niin silloin ympäriltä tuleva kritiikki pitäisi kestää? Pitäisikö kristittyjen vastaavasti nostaa syytteitä heidän vainoamisestaan? Nyt ilmapiiri on Suomessa jännittynyt kuin viulun kieli ja jokaista mielipidettä vahditaan. Kyllä Suomessa täytyy olla vielä vapaus sanoa oma mielipiteensä asiasta kuin asiasta.

Kun loppujen lopuksi ajattelemme asiaa, niin eihän yleensä nämä kritiikit puoleen tai toiseen kohdistu yksittäiseen ihmiseen, vaan ne kohdistuvat tiettyyn ilmiöön tai asiaan. Kaikkien ihmisten henkilökohtainen elämä on arvokas täällä pallolla, jota maaksi kutsutaan. Tosin olemme huomanneet, että rohkeasti kristillisen mielipiteen sanova ihminen saa sen vihan päällensä ja hänestä tulee sen asian henkilöitymä. Aina sanojan mielipide ei tarvitse tulla kristillisestä arvomaailmasta, vaan jo henkilön luonnollista ajattelua vastaan tulee joku aikamme muoti-ilmiöistä, niin yhtä lailla hän saa vihaa osakseen, kun uskaltaa jotakin tiettyä ilmiötä vastustaa. Siksi moni ei jaksa tai uskalla tuoda enää omia mielipiteitään esiin, jotka ovat vastaan aikamme muoti-ilmiöitä. Valitettavasti silloin tulee se kuva, että isoin kansamme enemmistö hyväksyy kaikki ne asiat, mistä olen edellä maininnut. Kuitenkaan asia ei ole niin.