Keravan perheneuvola, perhe- ja sosiaalityö sekä lastensuojelu

Nämä otsikossa mainitut työmuodot Keravalla ovat toimineet todella erinomaisesti. Näiden työmuotojen arvon ymmärtää ihminen sitten vasta, kun joutuu niihin tukeutumaan vaikka oman lapsen vaikeuksien vuoksi. Perheiden tilanne yleisestikään ei tunnu olevan menossa parempaan suuntaan ja lapset tulevat tarvitsemaan tukea elämänsä alkuvuosina. Aina ei syy ole perheissä ja niiden vaikeuksissa, vaan lapsella voi olla myös vaikeuksia, jotka hänelle ovat tulleet syystä tai toisesta. Kuitenkaan asiani ei tässä ole alkaa pohtimaan näitä syitä, mutta sanomani on se, että aika on sellainen, ettei tällaisesta ansiokkaasta työstä keravalaisten lasten ja nuorten sekä perheiden eteen saa lähteä ainakaan säästämään. Pikemminkin tähän työhön tulisi satsata varoja. Lapsemme ja nuoremme ovat niitä, jotka tätä maata tulevat aikanaan pyörittämään.

Yleisenä ilmiönä kuitenkin näyttää olevan se, että lasten ja nuorten moninaiset ongelmat lisääntyvät ja mielenterveydelliset ongelmat lisääntyvät samalla syystä tai toisesta. Jo tällä hetkellä jonot kasvavat vaikkapa lapsi- ja nuorisopsykiatriaan ja nopeaa tietä hoitoon ei ole, jos tilanne ei ole aivan kriisiytynyt. Siksi on tärkeää olla näiden mainittujen työmuotojen hyvissä voimissa ja siihen vaikuttimena on raha.

Korona-aika tuo näihin asioihin oman ruuhkansa. Tämä aika vaikuttaa lapsiinkiin samalla, kun se vaikuttaa koko perheeseen. Siksi ei ole nyt aika säästää näistä palveluista.

Hienoa työtä Keravalla perheneuvolassa, perhe- ja sosiaalityössä sekä lastensuojelussa!