Elokapinan toiminta on kyseenalaista

Elokapinan toiminta on kovin kyseenalaista. Jos asioita aletaan ajamaan lakeja rikkomalla ja esivaltaa vastustamalla, niin silloin ei yksinkertaisesti toimita oikein. Jokaisella on toki oikeus osoittaa mieltään, mutta kyllä sen tulee tapahtua laillisia keinoja käyttäen. Elokapina mainitsee sivuillaan mm. seuraavasti: ”Rikomme tarvittaessa joitakin lakeja siksi, että välttäisimme pahimpien skenaarioiden toteutumisen.” Tällä hetkellä Elokapina on toiminnallaan, mm. Mannerheimintietä tukkimalla, saanut paljon enemmän aikaan ilmansaasteita monessa muodossa, kuin mitä sitä olisi ollut ilman tällaista toimintaa. Samalla on käytetty aivan turhaan valtava määrä poliisien resursseja.

Heidän tarkoituksenaan on saada päättäjät julistamaan ilmastohätätila. Meillä Suomessa asia on jo huomioitu niin hyvin, että meillä on siihen tehtävään erikseen ympäristö- ja ilmastoministeri. Mitä vielä haluttaisiin lisää ja lisää?

Nostaisin näille Elokapinan henkilöille hattua, jos he menisivät aluksi vaikka Venäjälle, Kiinaan tai Intiaan ja saisivat siellä ilmaston saastuttamisen puolittumaan muutamassa vuodessa. Siinä olisi teko, jota arvostaisin, mutta toki sen tulisi tapahtua sielläkin laillisin keinoin. Mitä vaikuttaa pienen Suomemme ilmastohätätila, kun olemme jo näissä asioissa maailman mallimaita sekä pienimpiä saastuttajia?

Jokaisen kannattaa lisäksi tietää, että Elokapina-liikkeen taustalla on Britanniasta alkunsa saanut Extinction Rebellion-liike. Tämä avaa koko asiaa todella paljon. Sen taustamateriaaleissa liikkeen tavoite sanotaan suoraan ja se on globaali vallankumous. Välittömänä oikeutuksena tälle toiminnalle esitetään nykyhallintoja vastaan osoitettu syytös suunnitelmallisesta ja tahallisesta ihmiskunnan kaasuttamisesta kuoliaaksi hiilidioksidilla, joka mainitaan jopa holokaustiakin vakavammaksi rikokseksi. Yhtenä käytännön toteutuksena ehdotetaan lamauttamaan tärkeimpien kaupunkien toiminta ihmismassojen avulla. Kulkuyhteyksien katkaiseminen riittävän pitkäksi aikaa voisi johtaa esimerkiksi ruoan loppumiseen. Jatkotavoite koskisi yhteiskunnallisen päätöksenteon rakenteita. Extinction Rebellion haluaa edustuksellisen demokratian rinnalle päästötavoitteiden toteutumista valvovan kansalaisfoorumin, koska poliittiset päättäjät ovat liikkeen mukaan osoittautuneet kyvyttömiksi tekemään ekologisen kriisin vaatimia päätöksiä.

Tässä on vain muutamia nostoja liikkeen taustoista, jotka selventävät heidän toimintaansa. Elokapinan taustalla vaikuttaa kansainvälinen ideologinen liike, jonka tarkoitusperät ovat kaikkea muutakin kuin ilmastohätätilan julistaminen. Siksi kannattaa nähdä liikkeen toiminta muussakin valossa kuin pelkkänä ilmastoliikkeenä ja kyseenalaistaa sen toiminta.